Thailändska folkhälsoministeriet föreslår initialt "endemiska sandlådor" på tre turistöar, inklusive Phuket, för att tillåta nöjesställen att lagligt öppna igen

FOTO: Prachachat

Nationella -

Det thailändska folkhälsoministeriet planerar att föreslå vad de kallar "endemiska sandlådor" på tre turistöar, nämligen Koh Samui, Koh Chang och Phuket, och tillåta återöppning av nattliga nöjesställen i dessa områden.

Noterbart är dock att Pattaya och Bangkok lämnas utanför det ursprungliga förslaget trots deras vidsträckta nattlivsindustri, eftersom folkhälsotjänstemän till en början vill begränsa lagliga återöppningar till öar som de hävdar kan övervakas lättare.

Folkhälsomyndighetens ständige sekreterare Kiattiphum Wongrajit sade idag, den 12 maj, att planen initialt skulle föreslås Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) för deras övervägande som en första handlingsplan för att närma sig den "endemiska" perioden i Thailand och, efter över ett år, lagligt återöppning av nattlivet, som i stort sett varit stängt sedan april 2021. För närvarande fungerar bar- och nattlivsbranschen, på papperet, som "omvandlade restauranger" med en mängd olika restriktioner och regler.

Sandlådan skulle kunna inkludera mer avlastning av restriktioner på vissa platser och arenor. En av dem var återkomsten av nöjesställena som skulle kunna öppnas igen under vissa begränsningar som inte förklarats specifikt. Restriktioner vid besök offentliga parker och att resa med kollektivtrafiken skulle också vara avslappnad för att gradvis hjälpa människor att anpassa sig till sin normala vardag.

Vid den kommande CCSA-bolagsstämman den 20 maj, kommittén är planerad att diskutera omjusteringen av "Thailand Pass"-registreringen och återöppningen av nöjesställen i ytterligare steg, enligt CCSA:s biträdande talesperson Apisamai Srirangsans uttalande idag.

Beslutet skulle dock bero på Covid-19-situationen, trenden med nya infektioner och samarbetet mellan människor i Thailand, tillade hon.

När det gäller maskmandaten, som är en populär fråga från utländska turister, verkar de inte gå någonstans snart. Klicka här för att läsa mer om det.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

 

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.