Den thailändska marinen söker efter turister som rapporterats saknade till sjöss nära Lanta Island, Krabi, som senare hittades säkert på land

Koh Lanta, Krabi-

  Kungliga thailändska marinens officerare letade efter två oidentifierade turister i havet nära Lanta Island, Krabi efter att de rapporterats som försvunna i havet men de hittades senare säkert på land istället.

Marinens officerare underrättades av lokala invånare i går (11 majth) att två turister som befann sig på surfbrädor nära Klong Dao Beach på Lan Ta Yai Island inte kunde ta sig tillbaka till stranden på grund av stark vind och vågor och försvann från lokalbefolkningens sevärdheter. Lokalbefolkningen var medveten om att de två turisterna kunde vara i fara.

Nationaliteten, åldrarna och namnen på turisterna lämnades inte ut till pressen.

Marinens officerare gick ut i havet och kontaktade närliggande hotell för att se om några kunder rapporterades saknade.

Det tog mer än en timme för sökningen medan inget av de närliggande hotellen rapporterade några saknade kunder.

Marinens officerare meddelades senare av lokala invånare att de två turister som senast sågs på surfbrädor i havet redan hade gått tillbaka till land på ett säkert sätt men hade spolats ner avsevärt längs stranden. Turisterna uppgav att de var starka simmare och kunde ta sig tillbaka till stranden efter ungefär en timme.

Under tiden, sökandet fortsätter efter en försvunnen tysk turist med medicinska problem i Phuket.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.