Fyra dagars semester med två officiella evenemang som ska observeras i Thailand, från och med fredag, alkoholförsäljningsförbud på söndag

Nationella -

Den fyra dagar långa semestern med anledning av två officiella evenemang i Thailand hålls med den kungliga plöjningsceremonin fredagen den 13:e och Vasakha Bucha helgdag måndagen den 16:e.

Den kungliga plöjningsceremonin hålls vanligtvis runt maj. Datumet bestäms årligen av astrologiska observationer och i år är satt till den 13:e. Evenemanget ska markera början på risodlingssäsongen i Thailand.

Under perioden före Covid-19 arrangerades den kungliga ceremonin i Sanam Luang i Bangkok. Oxar var klädda i rött och guld som lyckliga färger och skulle äta två av de nio beredda växterna/frukterna som ett jordbrukshoroskop för hur bönder och landets jordbruk skulle se ut i allmänhet ett visst år.

Söndagen den 15:e markeras som Visakha Bucha-dagen för att fira Buddha Siddhartas födelse, upplysning och död. I likhet med andra buddhistiska helgdagar i Thailand, samlades thailändska buddhister vid lokala tempel för att göra förtjänst och fira tillfället.

Under de förebyggande åtgärderna skulle troende också erbjuda mat och blommor till munkar, lyssna på predikningar om Buddhas läror samt tillbringa dagen i templet med att meditera innan de gick runt i templet med ljus på kvällen.

Eftersom semestern hölls på söndagen är måndagen den 16:e en ersättningshelg för Visakha Bucha-dagen. Därför har Thailand en fyra dagars semester i maj i år.

Och som helgdag kommer regeringskontor att vara stängda, inklusive immigration under hela fyradagarsperioden. Vissa bankkontor och företag är stängda under en långhelg.

Alkoholförsäljning är endast förbjuden på Visakha Bucha-dagen, söndagen den femtonde, men kommer att pågå i 24 timmar och läsare bör uppmanas att fylla på i förväg om de dricker och att barer och nattliv, för närvarande ombyggda restauranger, kommer att vara stängda denna dag.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/