En ny polisens smarta säkerhetszon lanserades nära Phuket Checkpoint i Tha Chatchai

Phuket -

  En helt ny smart säkerhetszon lanserades nära Phuket Checkpoint av Tha Chatchai-polisen i Tha Chatchai-distriktet, Thalang-distriktet, denna vecka.

Tha Chatchais polischef överste Sompong Boonrat sa till Phuket Express: "Vårt projekt kallas 'Chatchai Smart Safety 4.0'. Smart Safety Police patrullerar runt kända turistområden och hotell i Tha Chatchai-distriktet.”

"Varje zon ställs in på högst två kvadratkilometer. Polisen patrullerar i dessa säkerhetszoner med vårt speciella polis 4.0-system, som använder en mängd modern teknik. Vi har också lokala invånarnätverk som LINE-grupper för att rapportera incidenter eftersom människor är en del av projektet för att ta hand om turisternas säkerhet.” sade överste Sompong.

Smart Safety-zonen använder en kombination av brottsbekämpning, CCTV, wi-fi-kontrollpunkter och annan teknik för att ge en bättre upplevelse för turister, enligt den kungliga thailändska polisen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.