UPPDATERING: ฺฺ Pojke som blev blind av bakterieinfektion i Phuket efter virusberättelse får statligt stöd och stöd

ฺPhuket –

  En 12-årig pojke i Thalang som blev blind efter en bakterieinfektion efter att hans historia hade blivit viral får stöd från relevanta Phuket sociala myndigheter.

Först, vår tidigare täckning av den här historien:

 En 62-årig mormor ringde pressen för att få hjälp efter att hennes 12-åriga pojke i Thalang-distriktet har blivit blind efter att han enligt henne enligt henne fått en andra dos av Covid -19-vaccinet. Samtidigt har ledande Phuket-läkare bekräftat att pojkens blindhet, enligt dem, INTE berodde på ett Covid-19-vaccin.

Phuket läkare uppger att en 12-årig pojke som blev blind INTE var från ett Covid-19-vaccin, efter viral historia

Nu till vår uppdatering:

Igår (10 majth), Mrs. Laksana Issarangkun Na Ayutthaya, chefen för Phuket Social Development and Human Security Agency besökte pojken och hans familj i hans hus i Thalang-distriktet. De fick nödvändiga saker för att leva och visst ekonomiskt stöd.

Mrs Laksana berättade för Phuket Express, "Vi har hjälpt pojken tidigare. Vi har blivit kontaktade av hans lärare på hans skola. Han har blivit registrerad som funktionshindrad vilket innebär att han har fått 1,000 XNUMX baht varje månad i officiellt statligt ekonomiskt stöd under de senaste två månaderna.”

"Han kommer att registreras i Children Protection Foundation där han också kommer att få pengar för sin utbildning och hälsovård. Vi kommer att försörja hans familj inom den närmaste framtiden också." avslutade Laksana.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.