Thailand närmar sig en omdefiniering av Covid-19 som "endemiskt" men utan någon exakt tidsram, säger folkhälsoministern

Bangkok -

Thailands Covid-19-situation förbättras och snart kallar sjukdomen "endemisk", sade folkhälsominister Anutin Charnvirakul idag, den 11 maj.

Ministern sa till Associated Press efter mötet med National Communicable Disease Committee att situationen för Covid-19-infektioner har förbättrats och Thailand närmar sig närmare att tillkännage sjukdomen som endemisk varje ögonblick.

Anutin betonade dock att den exakta tidsramen för tillkännagivandet inte kan sättas i sten ännu. Anutin uppgav att det inte fanns någon garanti för att märka Covid-19 endemisk inom juli månad.

Den nationella kommittén för smittsamma sjukdomar erkände också alla parters beredskap att återöppna sina verksamheter när landet är redo att helt återuppta och välkomna utländska turister, sade Anutin. Kommittén diskuterade idag också möjligheten att en laglig nöjeslokaler/barer återöppnar och hur man implementerar mandatet för ansiktsmasker bland turister som reser till Thailand och betonar att de var oroliga att många turister inte bar masker och att Thailand ännu inte var redo att lyfta eller lätta på mandat. Utöver det kan insamling och andra liknande aktiviteter göras nu under de förebyggande åtgärderna.

Ministern nämnde också att den thailändska FDA nu har godkänt en förlängning av åldersregistreringen för två vacciner; Covovax och Spikevax. En engångsdos av Covovax-vaccinet kommer nu att kunna injiceras i barn som är 12 år eller äldre från att tidigare endast registrerats vid 18 års ålder. En halv dos av Modernas Spikevax-vaccin kommer nu att vara effektiv för barn i åldrarna 6 till 17 år.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.