Phuket, Phang Nga och Krabi kommer att hålla "Aqua Lumina"-evenemanget för att öka turismen

Phuket, Phang Nga, Krabi –

  'Aqua Lumina', det "underbara lysröret under Andamansjön" (arrangörens slagord) kommer att hållas i Phuket, Phang Nga och Krabi denna månad och nästa månad.

Presskonferensen hölls igår (9 majth) på Central World i Bangkok och leddes av ministern för turism och sport Phiphat Ratchakitprakar, Phukets guvernör Narong Woonciew och andra relevanta tjänstemän.

Mr. Phiphat sa, "Detta är en bra tid att öka turismen eftersom fler utländska turister besöker Thailand och turismprovinser, särskilt i Andaman-området Phuket, Phang Nga och Krabi. Vi förväntar oss att minst 90,000 700 thailändare och utlänningar kommer att delta i evenemangen som kommer att generera minst XNUMX miljoner baht.”

Phukets guvernör Narong sa till Phuket Express: "Eventet kommer att hållas i Phuket från den 20 majth till maj 31st vid Nai Han Beach i Rawai sub-distrikt, Mueang Phuket-distriktet.”

"Eventet i Phuket kommer att vara under konceptet 'Andaman Land of Guardians'. Ljus och ljud kommer att presentera det vackra landskapet i Andamansjön. Evenemanget syftar också till att uppmuntra människor att bry sig mer om stränder, hav och miljön.”

Evenemanget kommer att hållas i Phang Nga från den 27 majth till juni 12th på Memories Beach i Khao Lak medan de är i Krabi kommer att hållas från den 14 majth till maj 25th på HTMS Lanta Museum och på Krabi Provincial Administrative Organization.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.