Två unga nordöstra thailändska pojkar slutade försöka gå 1,450 XNUMX kilometer till Phuket för att besöka sin kusin

FOTO: Baan Dung Update

Phuket -

Två unga nordöstra pojkar från Udon Thani förberedde sig för att gå 1,450 10 kilometer till Phuket med bara XNUMX baht och en påse bananer för att besöka sin kusin innan en barmhärtig samarit tog dem hem.

De två pojkarna, 14 och 12 år gamla, hittades på en lokal väg i Udon Thani med en ryggsäck, tio baht och en påse bananer.

En barmhärtig samarit, Mr Weerapong Raksamuewong, stannade för att prata med de två pojkarna. De två pojkarna, vars namn undanhölls på grund av deras ålder, sa "Vi kommer från en närliggande by. Vi bor här med vår mormor och morfar. Våra föräldrar arbetar i Phang Nga, norr om Phuket.”

"Vi gick till Phuket för att besöka vår kusin. Vi har tio baht. Vi vet inte hur långt Phuket är, men vi planerade att gå dit.”

De två pojkarna kom till slut överens om att åka tillbaka till sina morföräldrar. Deras morföräldrar var mycket glada över att deras barnbarn åkte hem och lovade att hålla ett öga på dem i framtiden. Farföräldrarna sa också att de skulle ordna så att pojkarna träffade sin kusin och sina föräldrar inom en snar framtid, utan att gå till Phuket.

Berättelsen gick viralt i thailändska medier tidigare idag, noterar TPN-media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.