Phuket läkare uppger att en 12-årig pojke som blev blind INTE var från ett Covid-19-vaccin, efter viral historia

Phuket -

  En 62-årig mormor ringde pressen för att få hjälp efter att hennes 12-åriga pojke i Thalang-distriktet har blivit blind efter att han enligt henne enligt henne fått en andra dos av Covid -19-vaccinet. Samtidigt har ledande Phuket-läkare bekräftat att pojkens blindhet, enligt dem, INTE berodde på ett Covid-19-vaccin.

Lokala medier i Phuket besökte den 12-årige pojken (The Phuket Express undanhåller hans namn) under den gångna helgen. Pojken bor med sin 62-åriga mormor och 62-åriga farfar i Thalang-distriktet.

Hans mormor, Mrs Kaesri Saeong, berättade för Phuket media, "Min brorson fick den andra dosen av ett Pfizer-vaccin förra året den 25 novemberth, 2021. Tio dagar efter att han sa att han mådde dåligt innan han fick kramp. Han skickades till en intensivvårdsavdelning på ett sjukhus. När han vaknade hade han blivit helt blind.”

Berättelsen skakade thailändska sociala medier, men läkare från hela Thailand har snabbt svarat och hävdat att även om händelsen var olycklig hade den ingenting att göra med Covid-19-vacciner och att enligt dem var vacciner säkra och effektiva.

En presskonferens hölls i morse (9 majth) i Phuket Provincial Hall för att diskutera frågan som hade passerat sociala medier med flera ledande thailändska läkare och Phuket-tjänstemän.

Doktor Nattawan Thepnarong från Vachira Phuket Hospital sa vid presskonferensen: "Pojken fick vaccinet den 25 novemberth förra året. Han fick behandling den 6 decemberth (10 dagar efter att han fick vaccinet).

"Vi har identifierat hans symtom som 'akut pansinusit' (snabb inflammation i membranen som kantar näsan och omgivande bihålor) som har infekterats av bakterier runt hans inre ögon. Det här har inget med Covid-19-vaccin att göra." Doktor Nattawan konstaterade.

"Vi har gett honom fullständiga behandlingar inklusive operationer från den 6 decemberth förra året till 10 januarith det här året." Dr. Nattawan tillade.

Dessutom sa Doktor Komgkrit Kanjanapaisit, Oto-rhino-laryngolog vid Vachira Phuket Hospital, "Efter att vi noggrant analyserat orsaken till symtomen och visat att pojken är den bästa behandlingen, är vi säkra på att han har blivit blind på grund av 'akut pansinusit' (Snabb inflammation av membranen som kantar näsan och omgivande bihålor) inte från Covid-19-vaccinet. Att dela information om att detta berodde på ett vaccin är falskt.”

Farföräldrarna till den unge pojken gav inte omedelbart ett svar på presskonferensen, även om thailändska sociala medier fortsatte att debattera och diskutera frågan redan vid presstiden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.