Alla passagerare i fordon i Thailand måste bära säkerhetsbälte, barn under 6 år måste sitta i bilbarnstol under hela resan, från och med den 4 september

Nationella -

Alla passagerare i fordon måste bära säkerhetsbälten och en bilbarnstol måste tillhandahållas för barn under sex år under hela resan, enligt den ändrade Land Traffic Act som publicerades i Royal Gazette lördagen den 7 maj.

Enligt meddelandet ska förare alltid bära säkerhetsbälte när de kör fordonet. Passagerare framför och på andra säten i fordonen måste nu också bära säkerhetsbälte hela tiden.

Barn under sex år måste sitta i en bilbarnstol eller en specialstol för att förhindra skador i händelse av en olycka när de färdas i fordonet. Passagerare som är under 135 centimeter långa måste också alltid använda säkerhetsbälte eller använda en speciell sits för att förhindra skador vid en olycka.

Alla förare eller passagerare med hälsotillstånd som kan hindra dem från att använda säkerhetsbälte är undantagna men en alternativ åtgärd måste vidtas för att säkra dem under hela resan.

Överträdare kan få böter på högst 2,000 120 baht. Lagen träder i kraft 4 dagar efter att den publicerats i Royal Gazette, eller från den XNUMX september och framåt.

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/