Tre herrelösa hundar räddade efter att ha fallit i avloppsvattenreningsdamm i Thalang

Phuket -

  Tre herrelösa hundar räddades på ett säkert sätt efter att ha fallit ner i en damm för avloppsvatten i Thalang-distriktet den gångna helgen.

Räddningsarbetare underrättades av lokala invånare klockan 2:40 i Baan Para, Paklok sub-distrikt på fredagen (6 maj). De kom till platsen för att hitta tre herrelösa hundar i en vidsträckt avloppsdamm med svart hala plastyta. De tre djuren försökte ta sig upp från dammen men misslyckades då det var för halt och brant.

Lokala invånare uppgav att först föll en hund i vattnet och de andra två djuren verkade försöka rädda sin vän genom att också gå in i dammen, men alla tre hundarna fastnade sedan.

Räddningsarbetare använde en stege för att placera i dammen. De använde rep för att säkert binda hundarna innan de hjälpte till att dra upp dem från dammen.

Alla tre herrelösa hundar var säkra men hungriga och trötta. Räddningspersonal försåg dem med en måltid och föreslog lokalbefolkningen att stängsla av dammen för att förhindra att djur eller till och med barn kommer in i området och fastnar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.