UPPDATERING: Kamala Beach kommer att bli ett nytt landmärke om hajar kommer tillbaka säger Kamalas lokala chef men inte alla håller med

Kamala, Phuket –

  Kamala Beach i Kathu-distriktet kommer att bli ett nytt landmärke för Phuket om det marina djuret som bet en ukrainsk/thailändsk pojke var en haj, säger Kamalas administrativa chef.

Vår tidigare historia:

En marintjänsteman har förklarat att han tror att det marina djuret som bet en ung pojke, en inhemsk turist, vid Kamala Beach i Phuket under den gångna helgen verkligen var en haj och inte en barracuda som vissa andra trodde.

UPPDATERING: Marinens tjänsteman i Phuket tror att det var en haj som bet en ung pojke på Kamala Beach under helgen, pojken berättar sin historia

Kathu-distriktschefen besökte Kamala Beach i Kathu-distriktet igen efter att en 8-årig ukrainsk pojke skadats av ett marint djur. Thailändska och utländska turister sågs fortfarande njuta av stranden och simma i vattnet.

UPPDATERING: Turister njuter fortfarande av Kamala Beach efter att en ukrainsk-thailändsk pojke skadats av havsdjur, säger Kathu District Chief

Juta Dumluck, chef för Kamala Tambon Administrative Organisation, sa till The Phuket Express, "Under de senaste två åren under Covid -19-krisen har naturen återhämtat sig mycket eftersom det inte fanns många turister på stranden på grund av pågående gränsstängningar och restriktioner . Detta har gett en chans för det marina livet att återhämta sig också."

"Om det var en haj som bet den ukrainska pojken, kan Kamala Beach bli ett nytt miljömärke i Phuket. Det kommer att locka fler turister att besöka Kamala Beach, särskilt de som är intresserade av miljö- och naturvårdsturism.” Mr. Dumluck uppgav.

"Vi håller stranden ren och säker för att välkomna både thailändska och turister, även om det var en haj, skulle säkerheten vara en högsta prioritet." Mr. Dumluck avslutade.

Phuket Express noterar att inte alla delar Dumlucks åsikt, med många paraply- och matförsäljare på stranden som är nervösa över att om hajar skulle återvända till Kamala Beach, även relativt fridfulla sådana, kan det skada turismen och folk kan vara rädda för att gå till stranden eller komma nära vattnet. I sin tur är de oroliga att detta kan påverka deras verksamhet och inkomst.

Många Kamala Beach-försäljare uppgav också att "miljöturister" som helhet, enligt deras åsikt, inte spenderade mycket jämfört med tillfälliga turister och tvivlade på att detta skulle få stor inverkan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.