85 små havssköldpaddor kläcks och beger sig ut till havet i norra Phuket

Phang Nga –

  Åttiofem unga gröna havssköldpaddor har framgångsrikt kläckts och begav sig till sitt hem i Thai Mueang-distriktet, Phang Nga i natt (5 maj)th).

Chefen för Khao Lampi–Hat Thai Mueang National Park Phang Nga, Prarob Plangngam, berättade för Phuket Express om den framgångsrika kläckningen i morse, den 6 maj 2022.

”Detta är det fjärde havssköldpaddsboet i år på en strand i Thai Mueang-distriktet i Phang Nga. Igår kväll klockan 9 kläcktes 00 gröna havssköldpaddor efter att deras mamma lade 85 ägg på stranden för två månader sedan den 106 marsth. Det tog 52 dagar att kläcka sköldpaddsungarna. De gick alla tillbaka till sitt hem i havet." Mr Prarob förklarade.

Några av sköldpaddorna kommer att spåras av marina tjänstemän för deras säkerhet, tillade Prarob, som också var glad över att se havslivet återvända under de senaste åren i Phangnga och Phuket, delvis på grund av Covid-19-restriktioner som stänger stränder och gränser under längre perioder av tid.

=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.