76-årig tysk turist räddad efter att ha gått vilse vid Nai Yang Beach, Thalang, den tredje förlorade turisten på en månad på Phuket

Phuket -

  En 76-årig tysk turist har räddats efter att ha gått vilse vid Nai Yang Beach i Thalang i natt (5 maj).

Phukets turistpolis underrättades från en restaurang nära ett hotell på Nai Yang Beach i Sakoo-distriktet klockan 8 om den förlorade turisten. De kom till restaurangen för att hitta den 50-årige mannen, en tysk turist, som var genomblöt. Hans namn gavs inte av Phukets turistpolis.

Den tyske turisten kom in i restaurangen för att be om hjälp eftersom han inte kunde komma ihåg vägen tillbaka till sitt hotell eller var han var exakt. Dessutom talade den tyska turisten varken engelska eller thailändska och bara tyska. En andra hjälpsam tysk turist i närheten hjälpte Phukets turistpolis att kommunicera med mannen.

Det tog ungefär en timme för Phukets turistpolis att identifiera hotellet där den tyska turisten bodde, och de gav honom sedan en gratis resa, som visas nedan, tillbaka till hans bostad. Det var inte klart om turisten hade några medicinska tillstånd som ledde till att han gick vilse och inte kunde komma ihåg var han var eller var hans hotell låg.

Detta är den tredje förlorade turisten i Phuket på bara en kort tid, som ses nedan.

Samtidigt har en amerikansk turist, 68 år gammal, räddats efter att ha gått vilse i en djungel i Thalang-distriktet förra månaden den 29 aprilth.

Amerikansk turist räddad efter att ha gått vilse i Thalang-djungeln i Phuket

En 21-årig tysk turist har räddats efter att ha fastnat mellan flera stora stenar när han vandrade i en skog i Thalang-distriktet den 2 maj.nd2022

Ung tysk turist räddad efter att ha fastnat mellan stora stenar under vandring i Thalang-skogen i Phuket

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.