Två ukrainare greps i Phuket för att ha undvikit 10 miljoner amerikanska dollar i skattebetalningar, penningtvätt och bedrägeri

Phuket -

  Två manliga ukrainare har gripits i Phuket för att ha undvikit 10 miljoner amerikanska dollar i skattebetalningar, penningtvätt och bedrägeri.

Direktören för centret för bekämpning av transnationella kriminella och illegala immigranter (CTIC) och Phukets provinspolis avslöjade nyheten för pressen i Phuket tidigare i veckan.

De arresterade två manliga ukrainare, som inte var särskilt namngivna, förra månaden i en villa i Phuket. Gripandet kom efter att Homeland Security Investigations Unit (HS) i Amerika kontaktade CTIC.

De två ukrainarna var jobbagenter i Florida. De ska ha undvikit skattebetalningar, gett skydd åt illegala migrantarbetare, penningtvätt och bedrägerier.

Homeland Security Investigations (HS) i Amerika fann att de två misstänkta från 2007 till 2021 påstås ha undvikit att anställa skattebetalningar till den amerikanska regeringen på cirka 10 miljoner US-dollar (337,020,000 XNUMX XNUMX Baht).

Homeland Security och CTIC fortsatte sin utredning där de fann att de två misstänkta reste in i Thailand med ett turistvisum, på flykt från USA. De bodde i en villa i Phuket och greps förra månaden.

De två kommer sannolikt att utvisas och utlämnas till USA, där de riskerar omfattande straff.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.