Thailands folkhälsominister föreslår att registreringen av "Thailand Pass" ska upphöra - men till en början bara för thailändska återvändare

Nationella -

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul sa idag, den 5 maj, att han kommer att föreslå att registreringen av "Thailand Pass" till en början avbryts för thailändska återvändande innan han eventuellt utökar den till utlänningar i ett ytterligare steg.

Ministern uppgav också att dödligheten för Covid-19-patienter minskade. Sängbeläggningen låg för närvarande på cirka 20 procent, infektionsfrekvensen bland internationella ankomster var 0.001 procent, och medicinerna och medicinska förnödenheter var tillräckliga för att behandla COVID-19-patienter.

Han fortsatte att om den allmänna situationen för Covid-19 Coronavirus var under kontroll, skulle de förebyggande åtgärderna mildras i förberedelserna för att förklara Covid-19 som en endemisk sjukdom.

Dessutom planerade Anutin att föreslå Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) att avsluta registreringen av "Thailand Pass" initialt endast för thailändska återvändare innan han eventuellt senare ansöker till utländska turister.

På frågan om huruvida nöddekretet skulle avslutas eller förlängas, sa ministern att detta beslut var för premiärminister Prayut Chan-O'Cha och CCSA. Men efter att sjukdomen blev endemisk sa Anutin att regeringen inte längre skulle behöva genomföra dekretet för att kontrollera Covid-19 längre.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/