'Prab Keesin' avgår som rådgivare till presidenten för Patong Entertainment Business Association 

Phuket -

'Prab Keesin' som är ordförande för Pisona Group och chef för Patong Development Foundation har avgått från sin rådgivare till presidentposten för Patong Entertainment Business Association (PEBA).

Vår tidigare historia:

Nöjesställens entreprenörer och anställda på Bangla Walking Street samlades den 16 april 2022 för att arrangera en fredlig protest efter en känd thailändsk advokats video publicerad på sociala medier om en plats som påstås ha öppnats under den lagliga stängningstiden 11:00

Över hundra hotellarbetare i Phuket samlades på Patong Bay Hill Resort Hotel i Patong, Phuket, för att stödja hotellägaren Preechawut (Prab) Keesin efter att hotellet enligt uppgift hade brutit mot lagstadgade stängningstider och tvingats stänga i 15 dagar.

Uppdatering:

Preechavude 'Prab Keesin' igår (4 majth) lämnade ett avskedsbrev till PEBA-föreningen. Han sade i brevet, "På grund av många klagomål om företagare på Bangla Road och i Patong kan jag inte hålla fred mellan företagsoperatörer och inte kunna anställa människor eftersom jag vill hjälpa dem efter Covid-19-krisen. Jag har försökt mitt bästa de senaste 15 åren för att förbättra Patongs ekonomi.”

"Men det finns några grupper av själviska företagare som använde en berömd advokat och media för att skapa problem för vår turiststad. Dessa människor gör att företagare inte blir harmoniserade.” sa Prab i sitt brev.

"Jag är inte inblandad med den berömda advokaten. Jag gillar inte den här metoden och jag har aldrig gjort det här eller låg bakom detta. Jag har aldrig tänkt en minut på att förstöra mitt hem och min stad.” Prab skrev.

"För att få samhället och föreningen att förstå mig och att vara ansvarig för händelsen vid Bay Hill den 15 aprilth och för att stoppa missförståndet vill jag säga upp mig från tjänsten som rådgivare till presidenten för Patong Entertainment Business Association (PEBA) och stoppa min roll och min verksamhet med föreningen.”

Preechavude Keesin (Prab) 4 majth, 2022

TPN-media noterar att lagliga stängningstider för nöjesställen fortsätter att vara en öm punkt i Phuket och Pattaya. Faktum är att ställena fortfarande är lagligt stängda på grund av Covid19-reglerna men får konverteras till restauranger för tillfället. Det har inte kommit något fast besked om när detta kommer att ändras från centralregeringen.

Dessutom har Phuket försökt att vara en speciell administrativ zon i över ett decennium som skulle ge det i huvudsak självstyre och sätta sina egna stängningstider för nöjesställen och nattliv jämfört med den nationella gränsen på ungefär midnatt, men detta har regelbundet nekats.

Endast Bangkok och Pattaya är för närvarande särskilda administrativa zoner, men dessa förmåner är inställda på grund av nöddekretet Covid-19 som lämnar den nuvarande lagliga stängningstiden midnatt för nattliv densamma över hela Thailand.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.