Phuket planerar att tillkännage Covid-19 som en endemisk sjukdom, thailändska centralregeringen uppmanar till tålamod

Phuket -

Phuket planerar att tillkännage Covid-19 som en endemisk sjukdom efter att nya och bekräftade Covid-19 fall har fortsatt att minska i provinsen.

Vår tidigare historia på Pattaya News systerwebbplats:

Phukets vice guvernör tillkännagav idag den 20 februari 2022 öns beredskap att bli ett pilotområde för att behandla Covid-19 Coronavirus som en endemisk sjukdom, vilket minskar restriktioner och antalet karantändagar för infekterade patienter.

Phuket Provincial Public Heaths chefsläkare Kusak Kukiattikoon sa till The Phuket Express, "Antalet nya och bekräftade Coivd-19 fall har fortsatt att minska i fyra veckor i rad, trots oro över en ökning efter Songkran, det thailändska nyåret. Under det senaste dygnet registrerades endast 39 nya och bekräftade fall av Covid -19 utan några nya dödsfall.”

"Mer än 60 procent av människorna i Phuket har trippelvaccinerats med ett Covid-19-vaccin. Men 52 procent av personerna i de 608 grupperna (äldre, har kroniska hälsoproblem och gravida) trippelvaccinerades. 608-gruppen behöver vara 60 procent trippelvaccinerad. Vänligen ta trippelvaccinationen så att vi når reglerna för en endemisk provins som fastställts av centrala myndigheter. Efter det kommer vi att föreslå CCSA (Center for COVID-19 Situation Administration) att göra oss endemiska”, förklarade doktor Kusak.

Samtidigt uppmanade den thailändska folkhälsoministern Anutin Charnvirakul i morse till tålamod med endemisk klassificering och upphävande av fler restriktioner, som maskmandat eller lagligt öppnande av nattliv, och sade att det var osannolikt att lätta på restriktionerna provins för provins när det gäller märkning av Covid-19 som endemisk och att landet behövde en nationell strategi. Anutin citerade det faktum att många landsbygdsprovinser ännu inte var redo att klassificeras som endemiska på grund av antalet fall och vaccinationsfrekvensen.

TPN-media noterar dock att turismen i provinserna inte håller med om att vänta på att hela landet ska vara på samma nivå och betonade att turister ville lätta på restriktionerna så snart som möjligt.

Det nuvarande målet för att göra Covid-19 endemiskt som ett land är ungefär juli, noterar TPN.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Behöver du Covid-19/reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.