UPPDATERING: Marinens tjänsteman i Phuket tror att det var en haj som bet en ung pojke på Kamala Beach under helgen, pojken berättar sin historia

Phuket -

  En marintjänsteman har förklarat att han tror att det marina djuret som bet en ung pojke, en inhemsk turist, vid Kamala Beach i Phuket under den gångna helgen verkligen var en haj och inte en barracuda som vissa andra trodde.

Vår tidigare historia:

En fransk hajexpert tror att en blåhaj kan ha bitit en 8-årig ukrainsk-thailändsk pojke i benen nära Kamala Beach, Phuket i söndags (1 maj)st). Samtidigt tror strandoperatörer och lokala tjänstemän att det inte var en haj utan en barracuda.

Ett team av Phuket-tjänstemän ledda av Phukets viceguvernör Pichet Panapong och Dr. Kongkiat Kittiwatanawong, chef för Phuket Marine Biological Center (PMBC), har besökt pojken på hans mormors restaurang i Rassada-distriktet, Mueang Phuket-distriktet.

Dr.Kongkiat berättade för The Phuket Express, "Vi tror att det var ett hajbett på grund av storleken och formen på såren som tillfogats pojkens hud. Området där pojken blev biten är en surfzon där hajar normalt hittar sin mat här. Det kan vara en babyblåhaj som är ungefär mindre än en meter lång. Detta område är inte, trots vad vissa lokala invånare har hävdat, ett vanligt hem för barracuda.

Pojken (The Pattaya News håller undan hans namn) berättade för The Phuket Express. ”Jag gick ensam i vattnet medan min pappa var på stranden. Jag såg något svart och långt i vattnet. Det marina djuret störtade rakt in i mig och bet i mitt ben. Jag slog djuret innan jag gick upp ur vattnet och berättade för min pappa.”

"På den tiden var jag inte rädd. Mina sår krävde 33 stygn. Jag var inte rädd och grät inte på sjukhuset. Jag tror fortfarande att det var en barracuda, inte en haj. Hur som helst, jag slog det hårdare än det slog mig och jag är inte rädd för att återvända till havet, jag älskar stranden.” Den modiga unga pojken sa med ett leende till The Phuket Express-reportrar.

TPN media noterar att den unge pojken verkar njuta av sin korta "berömmelse" efter att ha blivit biten i området och att han planerar att återvända till stranden och bada så snart som denna vecka.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.