Thailändsk turist- och sportminister presiderar över "Seafood & Sports Festival 2022" i Phuket

Phuket -

  Ministern för turism och sport, Phiphat Ratchakitprakarn, presiderade över öppningsceremonin för "Seafood & Sports Festival 2022" i Bang Maruan Lagoon, Phuket, den gångna helgen, den 30 april.

Evenemanget arrangerades av Si Sunthon Municipality och Phuket Provincial Authority för Nawamindraracha Park 87-årsjubileum (Bang Maruan Lagoon) från 30 april till 1 maj under de nya normala Covid-19-förebyggande procedurerna, som inkluderade saker som obligatorisk maskbärande och temperaturkontroller.

Phukets viceguvernör Anupap Rodkwan Yodrabam avslöjade att situationen med Covid-19-pandemin hade en avgörande inverkan på Phukets stora ekonomiska aspekter inklusive turism, handel, investeringar och konsumtion.

Anupap berättade för The Phuket Express: "Därför var det nödvändigt att utveckla turismbranschen och andra relaterade sektorer för att driva sin verksamhet med högt värde och hållbarhet samt att utveckla värdet av produkter, tjänster och skaldjursprodukter som var relaterade till turism, och att stärka den grundläggande ekonomin som kan bidra till att utveckla den nationella ekonomin i nästa steg.”

"Seafood & Sports Festival 2022" presenterade mer än 100 lokala företagare i Si Sunthon som kom för att sälja mat och andra produkter. Det fanns 4 zoner: Zon 1 – Lokal mat; Zon 2 - Skaldjur; Zon 3 – Produkter från samhället; och Zon 4 – allmängods och food trucks. Det fanns också livemusik på scenen under hela evenemanget.

Arrangörerna sa till The Phuket Express att evenemanget totalt sett var en stor framgång.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.