Norsk expat faller medvetslös av rökinandning, älskad hund dör efter husbrand i Phuket

Phuket -

  En norsk ex-pat blev medvetslös medan hans älskade hund dog efter att hans hus fattade eld i Wichit, Mueang Phuket-distriktet tidigt i morse (2 maj)nd) vilket också larmade närboende.

Brandmän underrättades om branden klockan 4:30 i ett hus i ett bostadsområde i Wichit-distriktet. Fighters med flera brandbilar och Wichit-polisen anlände till platsen för att hitta mycket rök men inga synliga lågor.

En 76-årig norsk expat (The Phuket Express undanhåller hans namn) hittades medvetslös inne i sovrummet. Han var ensam i huset och fördes till ett närliggande sjukhus. Hans vita honpudel, som enligt grannarna var ex-patens stolthet och glädje, hittades död i huset. Båda hade drabbats av rökinandning, enligt brandmän och räddningspersonal.

Brandmän uppgav till The Phuket Express att branden startade från en luftkonditioneringsenhet innan den spred sig ut i taket vilket orsakade mycket rök i huset. Den norska utlänningen troddes ha sovit medan branden startade eftersom han inte kunde fly innan han kvävdes av rök. När räddningstjänsten anlände fanns det dock inga synliga lågor, antagligen ha brunnit ut, utan bara tjock rök i hela bostaden.

Vid presstid stannade ex-paten kvar på ett lokalt sjukhus.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Behöver du Covid-19/reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.