UPPDATERING: Sedan-förare presenterar sig för polisen, bötfälld 500 baht för att ha blockerat ambulans i Phuket, sociala medier är fortfarande inte nöjda

Phuket -

  En oidentifierad sedanförare presenterade sig själv för Phuket City Police i går eftermiddag och fick böter på 500 baht för att ha blockerat en ambulans, som fångades på en viral dashcam-video som delades flitigt på thailändska sociala medier.

Vår tidigare historia:

En sedanförare ska få böter på upp till 500 baht efter att ha inte rört sig för en ambulans som förflyttade en skadad person till ett sjukhus med höga varningssirener på en väg i Phuket på torsdagen.

Phuket City Police berättade för Phuket Express i går (30 april) att sedanföraren Mr. Thamron (efternamn och ålder undanhölls av polisen) har presenterat sig för Phuket City Police. Han erkände att han körde sedanen som visas i instrumentbrädan, och uppgav att han drabbades av ett tillfälligt anfall av vägraseri och hävdade att detta är ur karaktär för honom och att han mycket beklagar händelsen. Han bötfälldes med 500 baht för att ha hindrat utryckningsfordon, vilket är maxstraffet för detta specifika brott enligt thailändsk lag.

Thailändska sociala medier var samtidigt inte nöjda med domen, de ansåg att böterna borde vara betydligt högre och hävdade att böterna, cirka femton amerikanska dollar, inte var ett ordentligt avskräckande medel.

Phuket-polisen uppgav dock att de inte kan ändra lagen eller genomdriva godtyckliga böter som de själva gjort, och angav att alla lagändringar skulle behöva komma från den thailändska regeringen och vara korrekt ratificerade av parlamentet. Polisen i Phuket uppgav också att föraren inte begick några andra brott och att hans körkort, registrering och försäkring var giltiga. Polisen i Phuket försvarade också att inte "namnge och skämma ut" föraren, och hävdade att detta kunde bryta mot thailändska lagar för förtal och var oroliga för att om föraren identifierades kunde en "häxjakt" på sociala medier äga rum, vilket kunde bryta mot förtalslagar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Det gick inte att hitta abonnenten, den har förmodligen redan tagits bort. Inga ytterligare åtgärder krävs.

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.