Kathu håller skaldjursfestival för att visa upp den traditionella stilen i Phuket – PHOTO TOUR

Kathu, Phuket –

  Kathu kommun höll i helgen "Suk Jai Naithu" (Happy Naithu) skaldjursfestival i traditionell lokal stil för att återspegla Phukets ursprungliga utseende och känsla.

Festivalen hölls under två dagar från och med fredagen (29 aprilth) till i går kväll (30 aprilth). Phukets viceguvernör Amnuay Pitsuwan och Kathus borgmästare Chaianan Sutthikun lanserade officiellt festivalen i går kväll.

Festivalen började med en vacker parad på eftermiddagen den 29 april. Paraden syftade till att presentera de traditionella sätten för det ursprungliga Phuket-folket som startade från "Naithu"-gemenskapen.

Naithu var det tidigare namnet på Kathu men är nu fortfarande känd lokalt som "Naithu", noterar The Phuket Express.

Festivalen hade många skaldjursstånd och lokala shower på fem scener. Festivalen syftade till att stödja lokalbefolkningens livsstil och att stärka den lokala turismen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Det gick inte att hitta abonnenten, den har förmodligen redan tagits bort. Inga ytterligare åtgärder krävs.

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.