Pickupen välter i Surat Thani, polisen utreder och hittar 220 kilo metamfetamin

Surat Thani —

Tha Chana-polisen kontrollerade en vältad pickup i Surat Thani och hittade 220 kilogram metamfetamin värt 220 miljoner baht. Föraren ska ha flytt från platsen. 

Runt kl. 6.15 torsdagen den 28 april underrättades chefen från Tha Chana-polisstationen, Chutipon Khemanuwong, om en bilolycka på 41 Rd, Khanthuli-distriktet, Tha Chana-distriktet, Surat Thani och tilldelades Pol. Sub-Lt. Jaturong Suksrimuang för att undersöka platsen.

Där hittade polisen en vältad pickup med en inhägnad säng full med kål medan föraren var frånvarande från platsen. Ett ögonvittne avslöjade dock för polisen att han såg föraren och en passagerare skyndade att lifta en tur från en oidentifierad lastbil och flydde omedelbart. Ögonvittnet sa också att de misstänkta på ett misstänkt sätt dolde något som han trodde var olagliga ämnen.

Efter vittnets uttalande kallade Tha Chana-polisen på förstärkningar och sökte igenom pickupen där de hittade 9 säckvävar fulla av metamfetamin gömda under kålarna. Drogen förseglades i en plastpåse märkt "GUANYIN WANG" och vägde cirka 220 kg. Polisen sa att om detta kunde ha kommit in på marknaden skulle det vara värt cirka 220 miljoner baht.    

Till en början beslagtog Tha Chana-polisen pickupen och metamfetaminet. De skulle fortsätta med den rättsmedicinska processen för att spåra den flyende föraren och passageraren.  

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila Pattayanewsedito[e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/