Fem narkotikamisstänkta greps i Phuket med totalt 3.5 kilo kristallin metamfetamin och 14,000 XNUMX metamfetaminpiller 

Phuket -

Fem narkotikamisstänkta har gripits i Phuket med totalt mer än 3.5 kilo kristallin metamfetamin och 14,000 XNUMX metamfetaminpiller.

Phukets provinspolis avslöjade gripandet för lokalpressen i går (28 aprilth). Den här veckan har de gripit fem narkotikamisstänkta i två olika narkotikafall.

De har arresterat Pongpat 'Nat', 24 från Phuket, Nattawut 'Boy', 28 från Phuket, Yanin 'Kik', 26 från Uttaradit, och Patcharin 'Pop', 28 från Trang.

De greps nära ett hus i Soi Kok Tanod, Cherng Talay sub-distrikt, Thalang-distriktet. Av dem beslagtogs 3.53 kilo kristallmetamfetamin och 14,000 XNUMX metamfetaminpiller.

Till en början hävdade gruppen att de fick leverans av droger via posten "av misstag" och höll dem i avsikt att så småningom informera myndigheterna, men började istället leverera till andra. De fick 2,000 XNUMX baht per leverans, enligt deras uttalande. Polisen i Phuket trodde inte på deras uttalande om att de skaffat drogerna av misstag.

De fördes till Cherng Talays polisstation för att åtalas för olagligt innehav av kategori 1-droger med avsikt att sälja.

Polisen har också gripit Roong rueng 'Dee', 59 från Sisaket. Han arresterades i Soi Ta-aid, Chalong underdistrikt i Mueang Phuket-distriktet. Han beslagtogs 24 metamfetaminpiller.

Han fördes till Chalongs polisstation för att åtalas för olagligt innehav av kategori 1-droger.

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.