Turism- och sportminister besöker Phuket för att diskutera att göra Phuket till ett "högt värde" turistmål för kvalitetsturister

Phuket —

Ministern för turism och sport besökte Phuket för att leverera en Global GBAC-stjärna och hjälpte till med att utarbeta strategier med myndigheterna för att förvandla Phuket till ett värdefullt turistmål för kvalitetsturister. 

Idag, den 28 april, på Novotel Phuket City Phokeethra Hotel, ordförande Pipat Ratchakitprakarn, minister för turism och sport, en ceremoni för att leverera en GBAC Star eller Global Biorisk Advisory Star till Phuket-representanter och höll ett tal om att förvandla Phuket till en hög -värde turistmål. Dagens ceremoni deltog också av Phukets guvernör Narong Vunziew och Nuansamorn Unhaprateep, lektor vid fakulteten för internationella studier, Prince of Songkla University. 

Nuansamorn uppgav att hennes universitet genomförde ett projekt för att tillämpa de internationella sanitära standarderna på turistnäringen för att förbättra den hygieniska säkerheten för alla besökare. Hon sa att GBAC Star grundades i Amerika av ISSA-The Worldwide Cleaning Industry Association med över 1,600 XNUMX turistföretagare eller -institutioner globalt som beviljats ​​denna certifiering.    

 

Herr Narong sa å Phukets invånares vägnar att han var tacksam för ministerns besök idag och för hans ständiga stöd under Covid-19. Hygien var mycket viktig för besökarna, och Phuket skulle dra mycket nytta av detta projekt eftersom Phuket skulle få mycket rykte och bli mer internationellt standardiserat, avslutade Mr. Narong. 

Ministern, Mr. Pipat, sade om att förvandla Phuket till ett värdefullt turistmål att GBAC Star skulle hjälpa Phuket att konkurrera med andra nationer. Han sa också att turist- och sportministeriet fokuserade på fem faktorer av turism för att göra Phuket till ett högvärdigt turistmål, inklusive friskvårdsturism, affärsturism, strand- och havsturism, ekoturism och kulturturism. Detta, drog ministern slutsatsen, skulle locka "kvalitetsturister" med hög utgiftspotential på lång sikt.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.