Den skadade randiga delfinen räddades efter att ha spolats upp på en strand i Phuket i morse

Phuket -

En skadad randig delfinman räddades efter att ha hittats spolad på Nai Yang-stranden i Thalang-distriktet på ön Phuket tidigt i morse, den 24 april.

Sorasak Rananan, chef för Sirinat National Park, sa att delfinen upptäcktes av lokala invånare omkring 7:30. av söndagen. Nationalparkens tjänstemän anlände efter att ha blivit larmade om händelsen.

Enligt tjänstemännen var det strandade däggdjuret cirka 1.70 meter långt, vägde cirka 80 kilo och såg trött ut. Personalen tog sedan med en bår och gav första hjälpen innan de förde honom upp till stranden och levererade honom till Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center för medicinsk behandling.

Rescue Centers veterinär Patcharaporn Kaewmong avslöjade att delfinen var skadad på svansen, på höger sida av kroppen och vid munnen. Djuret var fortfarande i ett svagt tillstånd och behövde övervakas noggrant.

Sorasak sa att fyra delfiner tidigare hade setts nära stranden på lördagen. De knuffades bort men han visste inte om den urspolade delfinen som hittades idag var en av dem. Han antog att delfinen kan ha skadats när han var instängd i ett fiskenät.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.