Restaurangpersonal greps efter att ha använt en pistol för att hota en utländsk turist på Bangla Road i Patong

Patong, Phuket –

  En anställd på en "restaurang" på Bangla Road (Soi Bangla) i Patong har överlämnat sig själv i går (22 april)nd) efter att han påstås ha använt en pistol för att hota en utländsk turist.

Patongpolisen underrättades om händelsen klockan 5 i går. Patongpolisen, TPN-reportrar och Phukets turistpolis anlände till platsen.

Personalen på restaurangen berättade för polisen att den misstänkte hette Bank och bråkade med en utländsk turist, även om debattens karaktär först inte var klar. Enligt vittnen använde Bank vad som såg ut att vara ett skjutvapen för att hota turisten innan han sprang från platsen, vilket ledde till att turisten ringde Patong-polisen. Polisen inspekterade CCTV på platsen för händelsen och enligt uppgift bekräftade serien av händelser som rapporterats av vittnen som korrekta

Klockan 7 samma dag presenterade den misstänkte Kittipong "Bank" Janthawong, 00, sig för Patongpolisen med en blank/stuntpistol och en patron med tomma pistolkulor, och påstod att vapnet inte var " real” och var bara en rekvisita.

Bank berättade för polisen i Patong: "Jag stod framför restaurangen där jag arbetade. Jag försökte övertala och bjuda in den utländska turisten till "restaurangen". Turisten vägrade gå in på lokalen och sa oförskämda uttalanden, vilket ledde till bråk. Jag blev kränkt av turistens oförskämda och förnedrande förolämpningar och tog fram en rekvisita/stuntpistol. Jag ville inte skada turisten, bara skrämma honom och få honom att må dåligt för att ha förolämpat någon som bara försökte göra sitt jobb.”

Phuket provinsens biträdande polisbefälhavare överste Peeraphol Chaiarun som nu är tillförordnad polischef i Patong berättade för The Phuket Express reportrar att Mr. Kittipong står inför anklagelser om att ha orsakat allmän oordning och hot om våld med ett vapen.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.