Phukets guvernör varnar för falska LINE-applikationskonton

Phuket -

Phukets guvernör Narong Woonciew har varnat människor för en bedragare med ett falskt LINE-applikationskonto.

Phukets guvernör Narong Woonciew har varnat för en falsk LINE ansökan konto på thailändska 'นาย ณรงค์ วุ่น ซิ้ ว ผู้ ว่า ราชการ จังหวัด ภูเก็ต' (Mr. Narong Woonciew Phuket guvernören) med hans officiella foto och en LINE konto QR Code.

Guvernör Narong sa till Phuket Express-reportrarna, "Detta falska LINE-applikationskonto används för att kontakta människor och andra regeringskontor för bedrägerier. Skanna inte QR-koden. För mer information kontakta 084-1914151.”

Phuket Express noterar att detta också har hänt Chonburi-guvernören, som ses nedan:

https://thepattayanews.com/2022/04/23/chonburi-governor-warns-residents-of-counterfeit-line-account-imitating-him-allegedly-defrauding-people-for-personal-information/

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.