Thailändska myndigheter ställer in Test and Go, förenklar lagliga drickstider och mer - sammanfattning av Covid-mötet

Nationella -

Höjdpunkter av förändringar

  • Test and Go är borta, ingen förbokning av hotell krävs (förutom ovaccinerade). AKA inga obligatoriska Covid-19-tester före eller efter ankomst.

  • Thailand Pass återstår främst för att bevisa försäkrings- och vaccinationsstatus

  • Alkoholserveringsställen kan hålla öppet till midnatt, även om de fortsätter att omvandlas till restauranger och inte lagligt barer eller nattliv

  • Obligatorisk försäkring reducerad till 10,000 XNUMX USD

  • Gäller 1 maj

Generalmötet för Center for Covid-19 Situation Administration, som leds av premiärminister Prayut Chan-O'Cha, har tillkännagivit upphävandet av "Test&Go"-systemet och zonindelning i kontrollerade områden (orange zoner), med verkan den 1 maj.

För det första, Thailand Pass kommer att finnas kvar, främst för att verifiera vaccinationsstatus och försäkringsbevis. Detta kommer att utvärderas löpande. Thailand Pass kommer också att pausas tillfälligt för att uppdatera systemet för de nya reglerna, som ska börja den första maj. De som redan har bokat måste fråga individuellt med hotell/Thailand Pass om potentiella återbetalningar eller "farfar"-klausuler efter 1 maj. Före 1 maj gäller alla gällande regler.

Som ett resultat av att "Test&Go"-schemat skrotades, alla obligatoriska Covid-19-tester för vaccinerade resenärer har ställts in vid ankomsten till kungariket och endast ett själv-ATK-test rekommenderas (men inte obligatoriskt) under vistelsen. Om en infektion upptäcks måste de gå för behandling genom försäkringsprocessen. När man väl kommer in i Thail

För icke-vaccinerade turister krävs ett RT-PCR-test den 4:e-5:e ankomstdagen till Thailand. Om negativt, ett själv-ATK (snabb antigen) test rekommenderas senare under vistelsen. Om en infektion upptäcks måste de gå för behandling genom en försäkringsprocess. En icke-vaccinerad person måste fortfarande förboka ett hotell i fem dagar och genomföra en obligatorisk fem dagars hotellvistelse/karantän, tills vidare kan detta ändras senare i år.

CCSA tillkännagav också minskningen av försäkringens minimiskydd för både grupper av vaccinerade och icke-vaccinerade resenärer från ett minimum av 20,000 10,000 USD till ett minimum av XNUMX XNUMX USD.

Högriskindivider som haft kontakt med en person som testats positivt för Covid-19 behöver nu bara sättas i karantän i fem dagar. De bör också utföra ett själv-ATK-test på dag 5 och dag 10. För dag 6-10 får de avsluta sin karantän men måste fortsätta att självövervaka sina symtom och självtesta dag tio.

För inhemska bestämmelser har CCSA omzonerat alla provinser i de kontrollerade områdena, eller den orange zonen, till områdena med hög övervakning, eller den gula zonen, och några i pilotområdena för turister eller den blå zonen. I huvudsak betyder detta att alla provinser i landet nu i princip följer samma uppsättning regler.

Som ett resultat har Thailand nu 0 provinser i de högsta och mest strikta kontrollområdena (mörkröd), det maximala kontrollområdet (röd zon) och de kontrollerade områdena (orange zon), vilket dikterade nivån på Covid-19-reglerna som gjordes redo.

De höga övervakningsområdena har nu 65 provinser som inkluderar:

Kalasin, Kamphaeng Phet, Khon Kaen, Chanthaburi, Chachoengsao, Chaiyoeng, Chiang Rai, Trang, Trat, Nakhon Phanom, Nakhon Sawan, Narathiwat, Pattani, Narathiwat, Phra Sawan, Mukthan, Lamphun, Lamphun, Lamphun Songkhram, Sa Kaeo, , Sa Kaeo Saaburi, Sing Buri, Sukhothai, Suphan Buri, Surin, Nong Khai, Nong Bua Lamphu, Ang Thong, Amnat Charoen, Uthai Thani, Ubon Ratchathani, Tak, Nakhon Nayok, Ubon Ratchathani, Nakhon Ratchasima, Nakhonam Si Thammarat, Nakhonam Si Thammarat , Prachuap Khiri Khan, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Phatthalung, Phichit, Phitsanulok, Ranong, Ratchaburi, Samut Prakan, Samut Sakhon, Surat Thani, Udon Thani och Uttaradit

Den blå zonen eller pilotområdena för turism har nu ökat från 10 provinser till 12 provinser som inkluderar: Bangkok, Kanchanaburi, Krabi, Chonburi, Chiang Mai, Nonthaburi, Pathum Thani, Phang Nga, Phetchaburi, Phuket, Rayong och Songkhla.

Tekniskt sett förblir barer och nattklubbar och nöjesställen lagligt stängda och kommer att fortsätta som ombyggda restauranger. Detta kommer att utvärderas i framtiden, noterade CCSA. Som nämnts ovan kan dock platser som är "restauranger" lagligt servera alkohol fram till midnatt från och med första maj.

Alla ändringarna ovan träder i kraft den 1 maj. TPN noterar att inget av detta är officiellt förrän det skrivs ut som lag i Royal Gazette, vilket vanligtvis är baserat på beslut i det förflutna som fattas strax före det datum då det träder i kraft. Alla regler och policyer som annonseras, som alltid, kan komma att ändras.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.