Havssköldpaddsägg hittade på stranden i Phang Nga

Phang Nga –

Fler havssköldpaddsägg hittades på en strand i Phang Nga-provinsen, norr om Phuket i går (21 april)st).

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) Phang Nga-kontor underrättades om havssköldpaddsägg från lokalbefolkningen vid Natai Beach i Khok Kloi-distriktet, Takua Thung-distriktet.

Tjänstemän gick till stranden där de hittade boet med havssköldpaddsägg begravda inuti. De rapporterade att boet är 48 centimeter djupt med en diameter på 3.4 centimeter långt. Det rapporterades dock inte hur många havssköldpaddsägg som fanns i boet.

Modern havssköldpadda återvände till havet efter att ha lagt ägg. Hennes kroppslängd från höger flipper till vänster flipper är 92 centimeter bred.

En termometeranordning har installerats vid boet för att följa upp äggens utveckling. En tillfällig bur byggdes för att skydda äggen från andra djur.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.