Phuket räd samlar in 50 miljoner baht i 100,000 XNUMX förfalskade varumärkesvaror

Phuket -

  Mer än 100,000 50 föremål av förfalskade märkesvaror beslagtogs i Phuket till ett värde av mer än 18 miljoner baht igår, den 2022 april XNUMX.

Department of Intellectual Property rapporterar att de gjorde en razzia mot ett lager och tre hus i Kathu-distriktet och Phuket City under eftermiddagen måndagen den 18 april, efter tips från oroliga medborgare.

Mer än 100,000 50 föremål med förfalskade högprofilerade märkesvaror beslagtogs till ett värde av mer än XNUMX miljoner baht, enligt tjänstemän som är bekanta med utredningen och som talade med The Phuket Express.

Razzian kom efter att tjänstemän fått ett tips om att förfalskade varor såldes på sociala medier. De fortsatte sin undersökning som ledde till razzian och arresteringen av de påstådda ägarna av lagren.

Ägarna till lagren, vars namn inte gavs av tjänstemän till The Phuket Express, står inför anklagelser för olagligt innehav av förfalskade varor för försäljning.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.