Entreprenörer och anställda på Phukets Walking Street arrangerar en fredlig sammankomst utlöst av advokatens klagomål om nattlivslokaler som öppnat efter lagliga stängningstider

Phuket -

Nöjesställens entreprenörer och anställda på Bangla Walking Street samlades i går kväll, den 16 april, för att arrangera en fredlig protest efter en känd thailändsk advokats video publicerad på sociala medier om en plats som påstås ha öppnats under den lagliga stängningstiden 11:00.

Protesten utlöstes efter att Sittra Biabangkerd, generalsekreterare för Lawyers for the People Foundation, publicerade ett 3-minuters videoklipp på sitt konto i sociala medier om en nöjesplats i Patong Bay Hill Hotel vid 2:00-tiden. i lördags, och sa att lokalinvånare påstås ha besvärats av höga ljud och stora sammankomster på de platser som olagligt hade öppnats under laglig tid, vilket var klockan 11:00. för närvarande på grund av Covid-19-mandat som fastställts av Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, i Bangkok.

Phuket, tillsammans med Pattaya och några andra turistområden, har vädjat till CCSA i månader för att häva de impopulära tidiga stängningstiderna, och hävdar att de skadar turismen och är impopulära, särskilt bland utländska turister som letar efter nattliv. Lagligt är nattlivs- och underhållningsbranschen i Thailand fortfarande stängd på grund av Covid-19-restriktioner, och fungerar som ombyggda restauranger med många regler och restriktioner.

Videon visade ett ögonblick när advokaten gick in i poolområdet på hotellet där en DJ sågs spela musik och en skara människor samlades runt poolen.

Hans status löd: "Jag bestämde mig för att komma för att se med mina egna ögon. Det visade sig att denna nöjeslokal faktiskt var öppen till tidig morgon och det var så mycket folk. Vad ska vi göra om ett nytt kluster av Covid-19 inträffade?”

"Såvitt jag visste hade den här arenan inte heller en laglig licens. Varför försummade Phukets provinspolischef och lät den öppna efter den lagliga tidsgränsen? Jag skulle vilja be den nationella polischefen att undersöka orsaken till sådan försummelse bland tjänstemännen vid Phukets provinspolis. Fanns det mutor eller korruption? ”

En av Patong Bay Hill Hotels partners avslöjade att efter att klippet blev viralt blev deras anställda arbetslösa och operatören kan behöva lägga ner verksamheten tillfälligt. De sa också att advokaten inte hade någon auktoritet, vilket fick många underhållningsoperatörer, särskilt i Soi Bangla, att samlas för att motsätta sig hans agerande.

"Alla anställda kom ut och samlades för att uttrycka sina kärnvärden i fred. Vi höll inte med advokaten som blandade sig i hur företagare arbetar för sin försörjning. Phuket hade drabbats av covid-19-pandemin i mer än två år. Var det någon som kom och tittade på oss? Alla led. Men när vi var redo att börja igen, då kom han (Sittra) för att visa upp sin kraft och orsakade skada på etablissemanget. Han har gott om pengar och ett jobb, vi vill bara jobba och återställa turismen.”

Både operatörer och anställda sågs hålla i skyltar och banderoller som berättade hur de påverkades av advokatens agerande. Samlingen började runt 11. och förblev fridfull under hela sammankomsten.

Idag, den 17 april 2022, när den nationella Bangkok-polisen utreder anklagelserna, har fem topppoliser i Phuket vid Patongs polisstation, inklusive polischefen, överförts till huvudkontoret till "tillfälligt inaktiva" positioner som ett resultat av följd av händelsen. Pollöjtnant Surachate Hakparn, aka Big Joke, leder personligen utredningen och anklagelserna om korruption och kommer att leda en faktapanel med de fem högsta poliserna.

Samtidigt har "nätanvändare" på sociala medier allmänt fördömt tillslaget, med många som efterlyser ett lagligt öppnande av nattlivs- och barbranschen och för en laglig förlängning av stängningstiderna till nivåer före covid, vilket kan pågå till tidigt på morgonen.

Herr Sittra avböjde under tiden att tala om protesten idag, den 17 april och uppgav att han bara arbetade för lokala invånare i närheten av mötesplatserna och klagade över buller och sammankomster, och noterade att dessa anonyma invånare också var oroliga över Covid-19, trots ön är till 90 % vaccinerad och nästan alla turister är helt vaccinerade och genomgår tester för att komma in i landet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.