Thailands premiärminister nöjd med rapporter om ökade affärer för turistsektorn under Songkran, men varnar för vattenstänk och att dricka sprit

Nationella - 

  Den thailändska regeringens talesman uttalade i går att premiärminister Prayut Chan-o-cha var glad över att se hotell, turistsektorer och restauranger som drar nytta av den thailändska regeringens godkännande att hålla Songkran på ett traditionellt sätt.     

Herr Thanakorn Wangboonkongchana, regeringens talesman, avslöjade i går, den 14 april, att premiärminister Prayut Chan-o-cha var medveten om Kasikorn Research Centers uppskattning att Thailand skulle tjäna 2.23 miljarder dollar i turistintäkter från 4.6 internationella och inhemska turister mellan den 9 april och 17:e. Mr. Thanakorn tillskrev detta till Covid Centers avslappningar och tillstånd att hålla Songkran på traditionella och religiösa sätt, vilket framgår av en 2.2% ökning av turister, en 1.2% ökning av intäkterna och en högre beläggningsgrad än förra året.         

Mr. Thanakorn fortsatte att Premiärminister gav ett meddelande till alla företagare att anpassa sig till de stigande levnadskostnaderna som kan ha påverkat konsumenternas beteende. Premiärministern välkomnade alltid alla synpunkter och förslag från alla relaterade sektorer.   

"Människor reser mycket under Songkran, vilket är goda nyheter för hotell- och restaurangsektorn, men premiärministern är också orolig för säkerheten. Så han uppmanar de som behöver resa att få tillräcklig vila, kontrollera sitt fordon, att inte stänka vatten (vilket är förbjudet i år på grund av kvardröjande covid-bekymmer) och avstå från att dricka alkohol, säger regeringens talesman.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/