Thailändska myndigheter vädjar om samarbete efter att många människor brutit mot förbud mot vattenstänk på Bangla Road i går i Phuket

Patong – 

  Många turister, både inhemska och utländska, och thailändska bararbetare ägnade sig åt vattenlek i går på Bangla Road i Patong, medan thailändska myndigheter vädjade om samarbete för att genomdriva ett förbud mot vattenstrider i år på grund av Covid-oro.

Igår, den 12 april, var Soi Bangla till synes trångt med utländska turister, lokalbefolkning och bararbetare som var ute på gatan hela dagen och natten och sköt sina vattenpistoler och stänkte vatten mot varandra, uppenbarligen utan att följa Covid-19-reglerna. ingen vattenlek och att ha en mask på hela tiden. Reglerna sattes av Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, i Bangkok för tredje året i rad på grund av Covid-19 oro och har varit minst sagt otroligt impopulära inom affärs- och turistsektorn. 

Enligt en tidigare proklamation utfärdad av Phukets provinsguvernör, Narong Wun Siew, är vattenstänk och puderspel fortfarande officiellt förbjudet på grund av pandemin, och endast vissa traditionella metoder som att göra meriter vid tempel är tillåtna. Dessutom vädjade viceguvernören i Phuket, Mr. Pichet Panaphong, till vissa personer som förberedde sina lastbilar för en vattenstrid att stoppa deras aktivitet eftersom det bröt mot förordningen och kan leda till en ny spridning. 

Utbredda rapporter om vattenstrider, trots förbudet, kom in från Phuket i går och det återstår att se om varningarna kommer att följas eller om möjligt rättsliga åtgärder kommer att vidtas mot de som bryter mot förbudet.

Samtidigt har Thailands premiärminister Prayut Chan O'Cha enligt uppgift personligen beordrat Phukets guvernör att stoppa ytterligare vattenlek och påminna turister och invånare om att endast traditionella aktiviteter, som att besöka templet och göra meriter, är tillåtna i år och att "ha tålamod" ett år till, redan efter tre års förbud.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du Covid-19/reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!     

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.