62 havssköldpaddsägg hittades på stranden i Phang Nga

Phang Nga –

Totalt hittades 62 havssköldpaddsägg på en strand i Phang Nga-provinsen, norr om Phuket måndag morgon (11 april). Detta är det åttonde boet av havssköldpaddsägg som hittats på stränderna i området Khao Lampi–Hat Thai Mueang National Park bara i år.

Khao Lampi–Hat Thai Mueang National Park rapporterade vid 6:30 i morse att de hittade boet av en havssköldpadda med 62 ägg begravda. 61 av dem är fertila ägg.

Modern havssköldpadda återvände till havet efter att ha lagt ägg. Hennes kroppslängd var 110 centimeter lång och 33 centimeter bred.

Äggen har flyttats till ett säkert område i närheten på grund av oro för väderskador.

Man tror att havssköldpaddsungarna kommer att kläckas inom 60 dagar.

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.