3,000 7 checkpoints uppsatta över hela Thailand för att förhindra trafikolyckor under XNUMX farliga dagar i Songkran

Nationella -

Den kungliga thailändska polisen har satt upp 3,000 XNUMX checkpoints hittills för att förhindra trafikolyckor under de sju farliga dagarna i Songkran för att hjälpa till att stoppa rattfylleri.

Den kungliga thailändska polisen uppskattade att 6.7 miljoner bilar kommer att vara på väg till sina hemstäder under de fem på varandra följande helgdagarna (13-17 april), vilket var ungefär 300,000 12 fler än förra årets Songkran. Dessutom skulle Bangkok se det största antalet bilar lämna staden den 16 april och återinträda den 17-XNUMX april.

När det gäller vägsäkerheten avslöjade polisgenerallöjtnant Suwat Chaengyodsuk att över 3,000 80,000 kontrollpunkter och XNUMX XNUMX operatörer var i drift över hela landet för att förhindra butiker från att sälja sprit utanför den lagliga försäljningsperioden och trafiköverträdelser, särskilt rattfylleri. Köpmän och verksamheter på en risklista skulle också övervakas noga av tjänstemännen i området.

"Ett av de viktigaste verktygen för att säkerställa säkerheten på vägen är kontrollpunkter eftersom människor kommer att vara mer rädda för att begå hänsynslösa handlingar. Så i år satte vi upp checkpoints lite mer än förra året som inkluderade 1,937 1,430 trafikkontroller och XNUMX XNUMX nykterhetskontroller, men vi bryr oss också om komfortnivån för våra medborgare”, sa officer Suwat till den associerade thailändska pressen.

FOTO: Khaoded Chonburi / filfoto[/caption]

Enligt tjänstemän kan rattfylleri hänföras till majoriteten av trafikolyckorna i Thailand trots olika straff såsom fängelse på upp till 6 år för vållande till allvarlig skada, återkallelse eller indragning av körkort samt böter på upp till 200,000 10 baht och XNUMX års fängelse om en olycka innebar ett dödsfall.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/