Phuket förväntas generera 3 miljarder baht i intäkter från turism under Songkran, säger regeringens talesman

Phuket - 

  En talesman för den thailändska regeringen uppskattade att över 3 miljarder baht i intäkter skulle strömma in till Phuket från turism under Songkran, vilket kan ses av ökande beläggningsgrad.

Thanakorn Wangboonkongchana, regeringens talesman, avslöjade idag, den 12 april, att sedan premiärminister Prayut Chan-o-cha lanserade Phuket Sandbox-projektet den 1 juli, är det totala antalet turister som har gått igenom detta projekt 445,801 8 som den XNUMX april.

Och under Songkran/vattenfestivalen den 13-17 april har beläggningsgraden i Phuket ökat med 44.46 % för de tillgängliga 70,000 60 rummen. Dessutom förväntas beläggningen överstiga 2.49 % eftersom de flesta thailändska besökare föredrar en sista minuten-bokning med en genomsnittlig vistelse på 3,241.26 nätter. Enligt Thailands turistmyndighet kommer detta att generera totalt 188,245 XNUMX miljarder baht från XNUMX XNUMX thailändska och utländska besökare. Thanakorn sa att Phuket också kommer att anordna en exklusiv vattenfestival under konceptet "River and Clear Sky" den 11-12 april vid gräsmattan runt Chartered Intersection, Peranakan Phuket Museum och Talat Yai Derm Police Station för att marknadsföra Phuket turism under Songkran.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.