Phukets viceguvernör undersöker färjehamnar för att säkerställa säkerheten för turister under Songkran

Phuket -

Phukets biträdande guvernör, tillsammans med många andra relevanta myndigheter, gick för att kontrollera färjehamnarnas beredskap och uppmuntra arbetare i verksamheten.

Phukets viceguvernör Pichet Panaphong besökte färjehamnar i Phuket idag, den 12 april, för att inspektera färjorna, säkerhetsförnödenheter och båtoperatörer vad gäller säkerhet och tillgänglighet för att ta emot turister som ville använda tjänsten.Pichet sa att hamnen var relativt livlig med människor (främst thailändare) som ville ta sig över till Phi Phi Island för att komma till Krabi-provinsen. Varje färja rymmer 80-150 personer och är utrustad med flera nödvändiga livräddande utrustningar som flytvästar, brandsläckare och återupplivningssatser med alla fyra båtbesättningarna väl utbildade för att använda dem. Samtidigt finns det också patrullbåtar från Phuket Provincial Tourist Assistance Center som kommer att skynda sig för att hjälpa till i händelse av en nödsituation.Enligt Thiwat Seedokbub, Phukets vice verkställande direktör för PAO, var det genomsnittliga antalet turister som tog en färja vid Chalong Pier 800-1,000 2,000 personer per dag, men den siffran kommer säkerligen att öka till nästan XNUMX XNUMX under Songkran. Han uppmanade också operatörer att iaktta extra försiktighet med berusade passagerare som kan ramla av en båt eller orsaka skada på andra. Noppol Owas, VD för Phuket Business Company Limited som driver Phi Phi Cruiser-båtar, sa att 60 % av passagerarna var utlänningar och 30 % av dem var indiska. Noppol kommenterade att situationen gradvis förbättrades när Thailand började välkomna fler turister. När det gäller sin kryssningsbåttjänst sa han att han normalt tog emot 100 passagerare på vardagar men det har gått upp till 200 sedan Songkran startade.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.