Phuket poliser och poliser säger att de är redo för Songkran, högsta fokus är säkerheten för turister och invånare

Phuket -

  Mer än 400 poliser och poliser är redo för Songkrans långa semester och säger att säkerheten för turister och invånare är deras högsta prioritet.

Igår (8 aprilth), mer än 400 poliser och officerare i Phuket ledda av Region 8 Polisens vice befälhavare Generalmajor Wanchai Wakphonpitch höll en sammankomst vid Phuket Checkpoint i Tha Chatchai sub-distriktet, Thalang distriktet.

Generalmajor Wanchai sa till Phuket Express-reportrarna, "Vi har som mål att minska trafikolyckorna och ge assistans på vägarna under Songkran-festivalen från den 8 aprilth till april 17th. "

"Samtidigt som vi planerar att slå ner illegala droger och brott för att se till att invånare och turister, både thailändare och utlänningar, är säkra," tillade Wanchai.

"Vi är redo att upprätthålla lagen och villiga att tjäna människor på ön", avslutade Wanchai.

TPN noterar att efteråt höll poliser en parad och rally med hundratals brottsbekämpande personal. Songkran förväntas, för tredje året i rad, bli en lugnare affär med de berömda vattenstriderna och vilda fester som är förbjudna på grund av Covid-oro över hela landet. Istället kommer fokus att ligga på traditionella och religiösa evenemang, som att göra meriter och visa respekt för de äldre. Phukets polis är dock fortfarande oroad över rattfylleri, särskilt bland människor som firar festivalen privat och dricker med vänner och familj.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.