Thailändsk premiärminister beordrar sänkning av ATK-priset, säger att fler åtgärder, inklusive resebestämmelser, kan lätta i maj

Nationella -

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha beordrade idag, den 8 april, National Health Security Office (NHSO) att söka lösningar för att sänka priset på Antigen Test Kits (ATK) och avslöjade möjligheten att lätta på fler Covid-19-åtgärder i maj.

Premiärministern uttalade under generalmötet för Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) i morse att han var oroad över allmänhetens tillgång till ATK-testsatserna på grund av överpriser på marknaden.

Han beordrade sedan NHSO-myndigheterna att söka sätt att göra testsatserna lätt och allmänt tillgängliga för människor och sätta dem till ett rimligt pris eftersom de blev ofta köpta och använda. Även om Thailand kunde självtillverka dem i mängden 200,000 XNUMX stycken per månad, behövde produktionen ökas för att räcka till den höga efterfrågan från allmänheten. ATK-importen behövde också stå under standardkontroll av myndigheterna.

Dessutom övervägde premiärminister Prayut mer lättnader på förebyggande åtgärder, inklusive de internationella ankomstreglerna som Test and Go och Thailand Pass, i maj eftersom uppmjukningen för att välkomna internationella turister till lands och med flyg hade genomförts väl. Mer avkoppling kan möjligen hjälpa att locka fler utlänningar vilket skulle resultera i ett positivt resultat för alla typer av turism, sa han.

Prayut bad också om offentligt samarbete under Songkran-festivalen för att följa folkhälsoåtgärder och trafiklagar och för att organisera traditionella firanden i hemmen för sin egen hälsosäkerhet, för att avstå från stora evenemang, vattenstänk, alkoholdrickande och fester.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/