Covid-19 förebyggande åtgärder förblir oförändrade för Songkran, meddelar Thai Covid-19 Center

Nationella -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) sa idag, den 8 april, efter bolagsmötet, som leds av premiärminister Prayut Chan-O'Cha, att de nuvarande förebyggande åtgärderna skulle förbli desamma för Songkrans långa semester nästa vecka.

Som tidigare meddelats av flera myndigheter är offentliga Songkran-firande av stora sammankomster för vattenstänk eller skumfest fortfarande starkt förbjudna under ytterligare ett år. CCSA talesman Taweesilp Visanuyothin sa att traditionella Songkran-firanden som familjesammankomster och att hälla vatten på de äldres händer för att visa respekt uppmuntras.

Detta innebär att dricka och servera alkoholhaltiga drycker på SHA plus restauranger i pilotturistprovinserna (den blå zonen) och de högövervakningsområdena fortfarande var tillåtna fram till kl. 11:00. Platserna måste vara kvalificerade under SHA+- eller Thai Stop COVID 2-Plus-certifieringarna och måste strikt drivas under Covid Free Setting-åtgärderna.

Barer och nöjesställen fortsatte att vara lagligt stängda förutom de som modifierades som restauranger enligt standarden och kraven från Bangkok/provinsens smittsamma sjukdomskommitté.

Dr. Taweesilp sade också att allmänheten uppmuntrades att genomföra själv-ATK-tester innan de reser eller återvänder till sin hemstad för att förhindra spridning av sjukdomen och ökningen av dagliga infektioner efter festivalen.

Kan vara en bild av 2 personer och text

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/