Golf: Beautiful Thailand Swing kommer att lanseras på ADT och MENA-turné i Phuket i maj

PHUKET-THAILAND- Hål nr 18 på Blue Canyon Country Club, Phuket, Thailand. Asian Tour Laguna Blue Canyon Championship kommer att arrangeras på Blue Canyon Country Club från 25-28 november 2021. Bild av Paul Lakatos/Asian Tour.

Phuket-

  Asian Development Tour (ADT) och MENA Tour kommer att bryta ny mark i maj när de gemensamt sanktionerar fyra evenemang i Phuket – som kommer att kallas "Beautiful Thailand Swing".

Fyra tredagarsevenemang kommer att äga rum under tre veckor på Laguna Golf Phuket och Blue Canyon Country Club, vilket innebär starten på en ny relation mellan ADT och MENA Tours.

ADT startade om förra veckan med Gurugram Challenge i Indien, där segern gick till amerikanska Dodge Kemmer, efter ett tvåårigt uppehåll orsakat av pandemin.

"Detta markerar ytterligare ett viktigt ögonblick i vår återkomst", säger Cho Minn Thant, VD och kommissionär, Asian Tour.

"Den asiatiska utvecklingsturnén är en viktig del av vår arkitektur och även om det var uppmuntrande att se den starta om i Indien förra veckan är det verkligen spännande för den nu att bygga fart och åka till Phuket för fyra evenemang med våra vänner från MENA Tour .”

Förra året ingick Asian Tour ett strategiskt partnerskap med MENA Tour som kommer att hjälpa till att underlätta bildandet av en av de mest omfattande och innovativa utvecklingsturerna i det moderna spelet.

"Beautiful Thailand Swing" representerar början på denna process.

"Vi är verkligen glada över att återgå till handling nästa månad. Det har varit en lång väntan, men jag är glad att det hårda arbetet har gett resultat. Våra medlemmar kommer att ha mycket att spela för eftersom 'Beautiful Thailand Swing' kommer att avsluta vår 2020+ säsong och vinnaren för 2020+ 'Journey to Jordan' kommer att koras”, säger David Spencer, kommissionär, MENA Tour.

För "Beautiful Swing Thailand" kommer det att finnas två dagar mellan varje evenemang, och spelare från båda tourerna kommer att tävla om en prispåse på 75,000 36 USD i varje turnering. Standarden 50-hålsklippning av XNUMX proffs och slipsar gäller.

Svängningen med fyra evenemang kommer att starta på Laguna Golf Phuket med Laguna Phuket Challenge som startar den 3 maj, följt av Laguna Phuket Cup som börjar den 8 maj.

Spelarna kommer sedan att fortsätta att spela Blue Canyon Classic som kommer att hållas på Lakes-banan i Blue Canyon Country Club från den 13 maj. Svängningen avslutas sedan med Blue Canyon Open som kommer att spelas på Canyon-banan från den 18 maj.

Blue Canyon Country Club och Laguna Golf Phuket var framgångsrikt värd för Asian Tour Phuket Series, som markerade Asian Tours återgång till action i november förra året. Laguna Golf Phuket är också en asiatisk turdestination som har varit värd för flera ADT-evenemang tidigare.

De 10 tillgängliga professionella spelarna från den sista "Resan till Jordanien" 2020+ kommer att bjudas in att spela i de kommande två ADT-evenemangen efter svängningen i Thailand. Vinnaren av 2020+ 'Resan till Jordanien' kommer också att få en inbjudan att spela i en av de kommande Asian Tour 'International Series'-turneringarna 2022.

De sju ledande spelarna på den sista ADT Order of Merit i slutet av säsongen kommer att tjäna spelrättigheter på Asian Tour 2023.

Boonchu Ruangkit Championship, som vanns av Thailands Pavit Tangkamolprasert i januari 2020, kommer att räknas som öppningsevenemanget för den nya ADT-säsongen.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/