Fire guts bar i Phuket och larmar lokala invånare

Phuket -

  En brand förstörde en gammal bar i Phuket i går eftermiddag (4 aprilth) innan de sprider sig till närliggande byggnader och larmar lokala invånare. Lyckligtvis rapporterades inga personskador.

Brandmän underrättades om branden klockan 4:00 i en bar på Tilok Uthit Road i Talat Yai, Phuket Town.

Brandmän med sex brandbilar och Phuket Express-reportrar kom till platsen för att hitta mycket rök som kom ut från en trevåningsbyggnad.

Elen stängdes av och trafiken blockerades. Det tog ungefär en halvtimme för brandmännen att få kontroll över branden.

Baren inuti var totalskadad. Branden hade även spridit sig till en närliggande massagebutik. Inga personskador rapporterades.

Ägaren, vars namn inte släpptes av polisen i Phuket Town, berättade för TPN media att de hade köpt den gamla baren och att den renoverades för att förvandlas till en restaurang. Medan arbetare kopplade ihop järn kom det några gnistor innan de fångade skum i närheten och spred sig snabbt. Arbetare försökte släcka branden med en brandsläckare men misslyckades innan de tillkallade hjälp.

Phukets rättsmedicinska polis fortsätter sin utredning för att hitta brandorsaken.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.