Ministeriet för turism och sport planerar att bygga ett nytt medicinskt torg och sportkomplex för utländska idrottare i Phuket

Phuket -

Det thailändska ministeriet för turism och sport planerar att bygga ett nytt medicinskt torg och sportkomplex för utländska idrottare i Phuket.
Phiphat Ratchakitprakarn, Thailands minister för turism och sport, sa till TPN idag att den thailändska regeringen har avsatt miljontals baht för att renovera området vid Ban Tha Chat Chai, Mai Khao sub-distrikt, Thalang District, Phuket, som ett medicinskt torg. Detta område tillhör ministeriet för turism och är cirka 55 hektar stort. Syftet är att utveckla Phuket till en hälsoturismstad i världsklass.
Ett annat projekt, sade ministern, är en ny idrottsanläggning som också kommer att byggas vid Ban Tha Chat Chai på ett 94 hektar stort område. Enligt ministerns plan kommer en idrottsplats med en tennisbana, en volleybollplan och en simbassäng att byggas samt ett kongresscenter med en kapacitet på 5,000 10,000-XNUMX XNUMX personer.

När det är klart kommer det medicinska torget att locka människor från hela världen för att få unik medicinsk vård i Phuket medan idrottsanläggningen kommer att ta in internationella idrottare som kommer och tränar, sa ministern. Idrottsanläggningen behöver dock en betydande budgetökning och har fortfarande inte fått någon anslag än.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.