Phukets myndigheter strävar efter att locka fler arabiska, indiska och australiska turister efter att ryska turister torkat ut på grund av krig och sanktioner

Phuket - 

  Phukets guvernör siktar på att locka fler arabiska, indiska och australiensiska turister efter att antalet turister har minskat på grund av kriget mellan Ryssland och Ukraina och den förestående lågsäsongen.

Idag, den 31 mars, sa Phukets guvernör Narong Wun Siew att antalet internationella turister som reser till Phuket har minskat avsevärt till 2,000 3,000-3,000 4,000 personer per dag i motsats till det tidigare genomsnittet på XNUMX XNUMX-XNUMX XNUMX.

Enligt guvernören inkluderar möjliga orsaker den pågående konflikten mellan Ukraina och Ryssland eftersom majoriteten av internationella turister tidigare var ryska, och Phuket närmar sig också lågsäsong, vilket orsakar en märkbar nedgång i utländska rumsreservationer. Dessutom, för att locka turister, lättar fler länder på sina inresestriktioner, särskilt i Asien och Stilla havet, vilket sannolikt kommer att vara en av huvudorsakerna till nedgången.

Men guvernören sa att han hade diskuterat frågan med ministern för turism och sport och hävdade att Phuket arbetar på att ta fram vissa åtgärder för att få in fler arabiska, indiska och australiska turister för att lindra nedgången.

TPN noterar att guvernören inte specifikt sa att den nuvarande thailändska regeringen borde släppa åtgärder som Thailand Pass eller Test and Go för att förbättra turismen, men detta drogs stark slutledning från några av hans uttalanden, när han jämförde andra länder som Kambodja med Thailand och deras enkla inträde mot Thailand.

Phukets guvernörs uttalanden kom när dussintals stora föreningar, politiker och organisationer kritiserade den thailändska regeringen dagligen för att bli av med de förtalade och hatade Thailand Pass and Test and Go-systemen och helt återöppna Thailand för turism.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på [e-postskyddad]

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.