Phuket Sandbox tjänar över 50 miljarder baht sedan den lanserades förra året, rapporterar Phuket Tourism Authority of Thailand   

Phuket-

  Direktören för Phuket-kontoret för Thailands turistmyndighet (TAT) meddelade det t"Phuket Sandbox"-programmet har erhållit mer än 50 miljarder baht från 400,000 2021 turister som anlänt till Phuket sedan det först lanserades XNUMX.

  Direktören för TAT Phuket-kontoret, Nanthasiri Ronnasiri, avslöjade genom en radiokanal att sedan Phuket lanserade Phuket Sandbox-programmet den 1 juli 2021, fram till idag (8 månader totalt), har de fått nästan 50 miljarder baht i intäkter från 400,000 70,000 turister som besöker Phuket. Hon tillade också att det finns omkring 21 XNUMX rumsreservationer utomlands och att de genomsnittliga nätterna som turisterna spenderar i Phuket är tolv nätter innan de reser till en annan destination. Bara detta genererar en direkt inkomst på XNUMX miljarder baht för Phuket.

 

Dessutom nämnde Phukets TAT-direktör att programmet fortfarande får ett ständigt flöde av nya besökare och nu vill de betona att övertala fler inhemska turister till Phuket genom att vara värd för en roadshow i Udon Thani där thailändare bekvämt kan flyga till Phuket.

Phukets guvernör Narong Woonciew konstaterade i slutet att Phukets ekonomi går framåt, men medger också att den fortfarande inte är lika bra som före pandemin. 

   

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.