Phuket höll matfestivalen "Roi Rim Lay" i går på Nai Yang-stranden med många utländska turister som deltog

Phuket-

  Klockan 7:30 igår, den 25 mars, stod Phuket värd för matfestivalen "Roi Rim Lay" på Nai Yang-stranden som fick mycket uppmärksamhet från utländska turister.

Phukets biträdande guvernör Anupap Yodkwan Yodrabam presiderade över öppningsceremonin för matfestivalen "Roi Rim Lay" i går som kommer att pågå i två dagar (25–26 mars 2022) på Nai Yang-stranden, Saku sub-distrikt, Thalang Distrikt, Phuket. Festivalen är inställd på vissa Covid-19-regler, men vice guvernören var nöjd med den många uppmärksamheten från både thailändare och utländska turister under festivalens första dag.

Dessutom uppmanade han alla att gå med i evenemanget eftersom det kommer att finnas en stor variation av thailändsk lokal mat och underhållning som matlagningstävlingen "Nam Yum eller Nam Chub Yok" (den lokala maten från Saku-folket) att njuta av. Dessutom kommer färska och billiga hummer att säljas för endast 199 Baht precis vid Nai Yang-stranden.

Till sist hoppades ställföreträdaren att den här festivalen skulle hjälpa till att underlätta vissa livsproblem för Phukets invånare.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.