73 havssköldpaddsägg hittades på stranden i Phang Nga

Phang Nga –

Totalt hittades 73 havssköldpaddsägg på en strand i Phang Nga i morse (25 marsth).

Khao Lampi–Hat Thai Mueang National Park rapporterar klockan 6:00 i morse att de hittade boet av en havssköldpadda med 73 ägg begravda. Alla är fertila ägg.

Modern havssköldpadda återvände till havet efter att ha lagt ägg. Hennes kroppslängd är 100 centimeter lång och 57 centimeter bred.

Äggen har flyttats till ett säkert område i närheten på grund av oro för väderskador.

Man tror att havssköldpaddsungarna kommer att kläckas inom 60 dagar. Detta är det femte boet av havssköldpaddsägg som hittats på stränderna i området Khao Lampi–Hat Thai Mueang nationalpark i år.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.