Vietnamesisk man försöker paddla över Andamansjön på en gummibåt för att hitta sin fästman i Indien, hittad av thailändska Similan-öns tjänstemän

Phang Nga-

  En vietnamesisk man hittades manuellt när han försökte paddla över Andamansjön på en gummibåt för att hitta sin fästman i Indien, efter att ha avvikit från nära Phuket tidigare.

Igår, den 23 mars, underrättades Similanöarnas sjösäkerhetsstyrka av Panya Permwongnitikorn, en fiskebåtsarbetare, om en oidentifierad man på en gul uppblåsbar båt cirka 2.5 meter lång med en tank dricksvatten, tio förpackningar med snabbnudlar och ett litet bagage bredvid honom. Båten, enligt tjänstemännen, hittades nästan 80 kilometer utanför kusten i Phang Nga-provinsen och de var oroliga för att mannen skulle komma till skada på grund av en allt starkare ström.

Klockan 12.45, igår, lämnade Similan National Guard Police Department tillsammans med Similan Islands National Park Officers kusten för att hjälpa Mr. Ho Hoang Hung, 37, vietnamesisk, som var instängd på båten. På frågan hävdade Mr. Ho att han försökte paddla till Indien för att träffa sin fästman i Mumbai City som han gifte sig med för två år sedan.

Herr Ho erkände att han flög från Ho Chi Minh City, Vietnam, till Bangkok den 2 mars i avsikt att ta sig till Indien, men eftersom han inte hade ett indiskt visum för att komma in i landet, bestämde han sig för att gå ombord på en buss till Phuket och köpte en gummibåt innan han lämnade kusten den 5 mars till sin fästman i Mumbai som bodde cirka 2,000 18 kilometer över havet. Mr Ho var enligt uppgift flytande i XNUMX dagar.

Enligt tjänstemännen räddades han tillbaka till kusten på ön Similan. Tjänstemännen beundrade också hans starka engagemang och tapperhet att korsa havet för att hitta sin älskade. Det är oklart vad hans nästa steg kommer att bli för att återförenas med sin fästman.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.